Rèquiem per a un magnetotèrmic

Lamento comunicar-vos que, ahir al vespre, cap als volts de les nou, després d'anys de servei fidel i constant, un magnetotèrmic de vint-i-cinc ampers del quadre elèctric de can Piritione va fer pum! i ens va deixar.

 

[@more@]

La vida ja ho té, això: de vegades s'acaba. Però tanmateix el final sempre sorprèn. I per molt que ens repetim que no hi ha res a fer, que tot bé que s'acaba, que la vida és fugissera, que pim i que pam (i que pum!), mai no s'està prou preparat per les pèrdues.

 

Ahir al matí el magnetotèrmic funcionava amb absoluta normalitat. No vam notar-li re d'estrany, però tampoc cal fer-ne cabal, que ell era discret de mena i mai no llamava gaire l'atenció.

 

Però cap a quarts de nou del vespre vam començar a notar que alguna cosa no acabava d'anar bé.

 

Tot va començar amb una subtil pudor de plàstic cremat.

 

I tot va acabar amb una poc subtil explosió amb flamarada i tot.

 

Avui és un dia trist. Sempre que algú ens deixa s'acostuma a lloar-ne les virtut i a obviar-ne misericordiosament els defectes. Això, en el cas del nostre estimat magnetotèrmic de vint-i-cinc ampers, és impossible, puix no se li coneixen defectes que ara calgués dissimular. Tot en ell eren virtuts. Vivia per la fenya i es desvivia pels altres. Amb el seu treball constant i discret, va donar llum a moments inoblidables de la història de can Piritione. Sense anar més lluny, la llum del fluorescent de la cuina que va il·luminar aquest experiment provenia del difunt magnetotèrmic de vint-i-cinc ampers.

 

Des del dolor propi d'aquests moments vull tenir un record molt especial per aquells que han sofert més directament la pèrdua: em refereixo a tots els altres magnetotèrmics de casa, al relé diferencial, a l'interruptor de control de potència i, molt especialment, a tots els cables del quadre elèctric els quals em consta que estan literalment desfets.

 

 

 

Estimat magnetotèrmic de vint-i-cinc ampers: mai no t'oblidarem; durem sempre dins del cor l'escalfor de la teva llum!

 

Amén.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

17 comentaris a l'entrada: Rèquiem per a un magnetotèrmic

 1. Jordi diu:

  No som re. Però ja se sap a magnetotèrmic mort, magnetotèrmic post (com el que has fet i jo comento).
  I sinó un pont.

 2. Trobarem a faltar el teu somriure… diu que marxes te’n vas, “llum” d’aquí… Amén

 3. XeXu diu:

  Descansi en pau.
  Però que sàpigues que això no es fa, jo que m’havia posat seriós per la pèrdua, i em surts amb això de ‘un magnetotèrmic amper-sonalitat’? És que aquí no són seriosos ni els funerals, hombre ya!

 4. Yeral diu:

  És “ho” que té la vida que tant els magnetotèrmics com les papallones i els gripaus moren un dia o altre. Éslleidevida.
  “Siempre se van loj mejores…”. Redéu.

 5. menxu diu:

  Ja ho deien a la marató de TV3: els magnetotèrmics no avisen…. caximdena!!!

 6. Dessmond diu:

  Que passin aquestes coses tenint el Nadal a sobre és injust. Espero que, malgrat tot, el Nadal et sigui lluminós.

 7. Com anava allò, XeXuriure’s del mort i de qui el vetlla?… Mésomenus… 😉

  És ho que an’hi ha, Yeral (i ja ho deia la Mayra Goméz Kemperdoniquihollegeixi: “a voltes es guanya, però ai las!, a voltes es perd”… ) 😮

  Bluf…, podríem dir que un interruptor magnetotèrmic basa el seu funcionament en dos dels efectes produïts per la circulació de corrent elèctric per un circuit, el magnètic i el tèrmic (efecte Joule). El dispositiu consta, per tant, de dues parts, un electroimant i una làmina bimetàl·lica, connectades en sèrie i per les quals circula el corrent que va cap a la càrrega. En circular el corrent l’electroimant crea una força que, ai las!, mitjançant un dispositiu mecànic adequat, tendeix a obrir el contacte, però només podrà obrir-lo si la intensitat que circula per la càrrega sobrepassa el límit d’intervenció fixat. Aquest nivell d’intervenció sol estar comprès entre 3 i 20 vegades la intensitat nominal (la intensitat de disseny de l’interruptor magnetotèrmic) i la seva actuació és d’aproximadament unes 25 mil·lèsimes de segon, fent-ho molt segur per la seva velocitat de reacció. I oju: vès que les característiques que defineixen un interruptor magnetotèrmic no siguin l’amperatge, el nombre de pols, el poder de tall i el tipus de corba de tret. (per exemple, Interruptor magnetotèrmic C-16 A-IV 4,5kA).

  (Ho veus una mica més clar? Jo tampoc! 😛 )

  Jajajajajajajajajaja! Catximlou, menxu, i jo que me la vaig perdre… 🙂

  Ja me n’està sent, Dessmond! Gràcies en vida vostra i de tothom! 😉

 8. sombretti diu:

  Per abundar en el tema, voldria afegir que el tipus de corba de tret vindria a ser hu més important d’un magnetotèrmic estandart.

 9. Aida diu:

  I tant que la corba de tret és el més important… si no es l’adequada el tret no encerta l’objectiu i si no hi ha sang ja em diras quina gracia te la peli… oi que es d’aixo que parleu…?

 10. R.I.P.

  (Restarem Implorant la Pregària)

 11. Innova di desain dengan eksterior aerodinamis dan dilengkapi berbagai fitur untuk melengkapi kenyamanan.

 12. Voltatge i l’amperatge aquests realment sempre molt difícil perquè la terminologia d’aquest camp és massa tècnica.

 13. Ara que tornar. A més de veure una saba paneroles magnetotrmic, correu magnetotrmic (com ja Aquell Qui negreta a la comento). En el seu pont des. Blogs Very informative article. I’ve found your blog via Yahoo and I?m really glad about the information you provide in your posts. Thank You for sharing this very informative article… Regards Walnuts health benefits ideas

 14. Ara que tornar. A més de veure una saba paneroles magnetotrmic, correu magnetotrmic (com ja Aquell Qui negreta a la comento). En el seu pont des. Blogs Very informative article. I’ve found your blog via Yahoo and I?m really glad about the information you provide in your posts. Thank You for sharing this very informative article… Regards New Outdoor lighting ideas Flat bottom boats ideas Walnuts health benefits ideas

 15. Des del dolor propi d’aquests moments vull tenir un record molt especial per aquells que han sofert més directament la pèrdua: em refereixo a Detroit Lions jerseys tots els altres magnetotèrmics de casa, al relé diferencial, a l’interruptor de control de potència i, molt especialment, a tots els cables del quadre elèctric els Philadelphia Eagles jerseys quals em consta que estan literalment desfets.

 16. Sempre que algú ens deixa s’acostuma a lloar-ne les virtut i a obviar-ne nike air max misericordiosament els defectes. Això, en el cas del nostre estimat magnetotèrmic de vint-i-cinc ampers, és impossible, puix no se li coneixen nike dunks defectes que ara calgués dissimular. Tot en ell eren virtuts.

 17. La vida ja ho té, això: de vegades s’acaba. Però tanmateix el final sempre sorprèn. I per molt que ens repetim que no hi ha res a fer, que tot bé que s’acaba, que la vida és fugissera, que pim i que pam (i que pum!), mai no s’està prou preparat per les pèrdues.

Els comentaris estan tancats.